De Freedom flotilla op weg naar haar eindbestemming

bron:  Freedom Flotilla Heading Towards Gaza On Final Mission, Imemc News, 24 juli

De schepen van de Freedom Flotilla zijn nu aan hun laatste deel van de reis begonnen op weg naar de Gazastrook na vertrek vanuit meerdere Italiaanse havens. De meest prominente is de Al Awda, Arabisch voor ‘de terugkeer’, die uit de haven van Palermo vertrok.

24 juli 2018 - al-Awda in PalermoDe flotilla, georganiseerd door de internationale Freedom Flotilla Coalitie onder de slogan ‘Recht op een rechtvaardige toekomst voor Palestina’, heeft ongeveer 45 activisten en publieke figuren aan boord.

 

 

Zaher Birawi, voorzitter van het International Committee for Breaking Gaza Siege of Gaza, zei dat alle deelnemers aan boord van de vloot zeer bevlogen mensen zijn, die hopen Gaza te bereiken om een ​​boodschap van vrede, liefde en toekomst aan de mensen te brengen.

Birawi benadrukte, volgens Al Ray, dat de deelnemers voorbereid zijn op het ergste scenario zoals het aanvallen en kapen van de schepen en het vasthouden van de opvarenden door Israëlische bezetting.

Hij voegde eraan toe dat de Freedom Flotilla Coalition voor alle deelnemers cursussen en sessies in geweldloos verzet en hoe om te gaan met een dergelijk scenario organiseerde.

Om hun veiligheid en terugkeer naar hun thuisland te garanderen wees Birawi erop dat zowel het comité van deelnemers als het juridisch comité alle documenten en procedures hebben voorbereid die nodig zijn voor geval de Israëlische bezetting de activisten vasthoudt aan boord van het vloot.

Daarnaast heeft het International Committee for Breaking Gaza Siege in samenwerking met de Palestijnse gemeenschap en solidariteitsorganisaties in een aantal Europese havens waaronder de Zweedse steden Malmö en Utoburi, meerdere maritieme solidariteitsactiviteiten georganiseerd ter ondersteuning van de schepen die de belegering van Gaza doorbreken.

Zoals eerder vermeld: de schepen van de Freedom Flotilla zijn op weg om de brute Israelische blokkade van de Gazastrook aan te vechten die nu zijn twaalfde jaar ingaat en om het internationale bewustzijn over de situatie te verhogen, eneinde regeringen overal ter wereld te bewegen zich in te zetten voor beëindiging van deze verlammende belegering.

DELEN