Omdat het Internationaal Recht faalt, vaart de Freedom Flotilla

Bron: jfp.freedomflotilla.org , 6 december 2019

Dit is nog niet voorbij, we roepen de rechters van het Internationaal Strafhof op om in te grijpen.

Op 2 december 2019 besloot het Openbaar Ministerie van het Internationaal Strafhof (ICC) geen onderzoek in te stellen naar oorlogsmisdaden gepleegd door leden van het Israëlische leger bij het enteren van de Mavi Marmara, en de nasleep daarvan, wat erin resulteerde dat 10 mensen werden gedood en 55 mensen gewond en een schending van de persoonlijke waardigheid van potentieel vele anderen tijdens de reis naar Ashdod. In haar besluit heeft zij geen nieuwe redenen gegeven en de tekortkomingen van het vorige onderzoek niet weggewerkt. Advocaten die de slachtoffers van de Israëlische aanval op de Mavi Marmara 2010 vertegenwoordigen, doen een beroep op rechters van het ICC om hun functie uit te voeren en gerechtigheid en internationaal recht te dienen.

Advocaten voor IHH, een Freedom Flotilla-lid, hebben een verklaring afgegeven waarin wordt aangekondigd dat zij in beroep gaan tegen de recente beslissing van de ICC-aanklager bij de rechters van het ICC:

Wij geloven dat de rechters van het ICC niet onverschillig blijven voor deze oproep tot gerechtigheid en een proces starten voor de bestraffing van alle onrechtvaardige acties die plaatsvinden in Palestina. Alle noodzakelijke beroepen zullen worden gedaan en het lopende proces met het ICC zal worden gevolgd.

Terwijl de molen van rechtvaardigheid langzaam draait, kunnen de Palestijnen van Gaza niet wachten, omdat de omstandigheden in het illegaal bezette en geblokkeerde gebied blijven verslechteren. Dat is de reden waarom de Freedom Flotilla in mei 2020 weer vaart: om deze illegale en onmenselijke blokkade van Gaza aan te vechten, samen met de medeplichtigheid van onze regeringen.

De volledige verklaring van de advocaten voor de slachtoffers van de Israëlische aanvallen op de Mavi Marmara is hier beschikbaar op de IHH-website. (Engelstalig)

Neem voor vragen van de media, contact op met een van de woordvoerders van de Freedom Flotilla Coalition.

DELEN