Freedom Flotilla 2020: Voor de Kinderen van Gaza

Bron: jfp.freedomfolotilla.org  2 december 2019


Nadat het zich op vrijdag 29 november in Den Haag bij andere maatschappelijke organisaties heeft aangesloten en het Internationaal Strafhof heeft opgeroepen om actie te ondernemen en Israëlische misdaden tegen Palestijnen te vervolgen, kwam de Freedom Flotilla Coalition dit weekend in Rotterdam bijeen om onze mei2020-vaart richting Gaza te plannen met deze belangrijke doelen :

De illegale en onmenselijke Israëlische blokkade van Gaza uitdagen en beëindigen
Om de rechten van kinderen en jongeren in Gaza te herstellen, voor het leven, de veiligheid en het vrije verkeer.
Al meer dan vijf jaar waarschuwt de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) de wereld dat Gaza tegen 2020 onbewoonbaar wordt als de blokkade niet ophoudt. De fundamentele mensenrechten van Palestijnen in Gaza worden dagelijks geschonden door de door Israël opgelegde blokkade, waaronder het recht op adequate huisvesting, het recht op onderwijs, het recht op gezondheidszorg, het recht op schoon water en voedsel, en met name het recht op vrijheid van vrijheid beweging.

Maatschappelijke organisaties uit de hele wereld hebben samen de blokkade aangevochten sinds 2008, toen FreeGaza-boten erin slaagden om in Gaza aan te komen en weer vreedzaam te vertrekken. In totaal hebben meer dan 35 boten gevaren om de blokkade uit te dagen. Mei 2020 is het 10 jaar, sinds de aanval door Israëlische troepen op boten, waaronder de Mavi Marmara, waar ze 10 mensen hebben gedood en 56 anderen ernstig hebben gewond. Sinds 2010 varen we als de Freedom Flotilla Coalition: internationale maatschappelijke organisaties verenigd voor mensenrechten en toegewijd aan het bestrijden van de blokkade van Gaza door geweldloze directe actie.

“De kinderen van Gaza verdienen dezelfde rechten als kinderen in elk ander land van de wereld”, zegt Ann Wright van de US Boat to Gaza. “Ze zijn meer dan een miljoen, meer dan de helft van de bevolking van Gaza, en hen wordt het recht op een rechtvaardige toekomst ontzegd vanwege de illegale blokkade en voortdurende militaire aanvallen op het bezette Gaza door Israël, met de medeplichtigheid van onze regeringen.”

De Freedom Flotilla Coalition roept mensen van over de hele wereld op om onze mei2020-missie voor de kinderen van Gaza te ondersteunen.

1 december 2019. Rotterdam.

Voor meer achtergrondinformatie, zie: jfp.freedomflotilla.org
Neem voor commentaar in de media contact op met onze woordvoerders van de campagne:
jfp.freedomflotilla.org/media-room-2
Om te doneren ter ondersteuning van ons werk, zie de verschillende pagina’s van onze internationale campagnes hier.

DELEN